Kiitosten aika!

Kauhajoen Erämessuja leimasi iloinen ja positiivinen messutunnelma.

Historian ensimmäiset Kauhajoen Erämessut ovat päättyneet. Messuorganisaation seitsemän kuukauden ahkera työ konkretisoitui elokuun ensimmäisenä viikonloppuna, kun lähes 150 näytteilleasettajaa ja yli 200 talkoolaista rakensi IKH Areenalle kolmipäiväisen koko perheen erä- ja luontoelämyksen, jollaista Kauhajoella ei oltu aiemmin nähty. Messupäällikkö Jarkko Laine oli tapahtuman jälkeen väsynyt, mutta tyytyväinen.

– Olihan tämä melkoinen rutistus kaikilta messujen toteuttamiseen osallistuneilta ihmisiltä, mutta samalla osoitus siitä, mitä kaikkea yhteistyöllä voidaan saada aikaan, Laine toteaa. – Kauhajoen Metsästysseuran, Päntäneen Mestästysseuran ja Muurahaisen Erämiesten väki teki pyyteettömästi pitkää päivää eikä messuja olisi millään saatu toteutettua ilman lukuisia yhteistyökumppaneita ja upeita näytteilleasettajia, jotka lähtivät rohkeasti mukaan tekemään täysin uutta tapahtumaa käytännössä tyhjästä, Laine kiittelee.

Viikonlopun aikana messuilla vieraili noin 8 000 kävijää. Luku on valistunut arvio, sillä alle 12-vuotiaat pääsivät messuille veloituksetta, minkä lisäksi suuri joukko talkoolaisia ja yhteistyökumppaneita oli saanut vapaan pääsyn messuille kiitoksena tekemästään työstä. Laine on kävijämäärään tyytyväinen, mutta harmittelee silti perjantain ja lauantain epävakaista säätä.

– Sää on ainoa asia, jolle me emme voi mitään, mutta tokihan se vaikuttaa ihmisten liikkumiseen. Varsinkin perjantain sateinen keli näkyi varmasti muutenkin ennakkoon hiljaisemmaksi arvioidun päivän kävijämäärässä, Laine toteaa.

Sade ei kuitenkaan pilannut koko viikonlopun kestänyttä iloista ja positiivista messutunnelmaa. Sekä kävijät että näytteilleasettajat olivat tyytyväisiä messujen toteutukseen ja tarjontaan, mikä saa messupäällikönkin suupielet nousemaan ylöspäin.

– Messuja suunnitellessamme ja toteuttaessamme meillä on koko ajan ollut tärkeimpänä tavoitteena tarjota kaikille messuille osallistuville ikimuistoinen ja onnistunut messukokemus ja siinä me sekä tapahtuman aikana että sen jälkeen saadun palautteen mukaan onnistuimme, Laine iloitsee. – Kävijämäärä ja talouspuoli ovat totta kai tärkeitä mittareita, mutta ihmisten fiilistä ei voi mitata numeroina. Meillä on vahva usko siihen, että me teimme sellaisen tapahtuman, joka jatkossakin houkuttelee Kauhajoelle väkeä.

Jotta Kauhajoen Erämessuja voidaan jatkossa kehittää entistäkin paremmaksi tapahtumaksi, Laine toivoo kaikkien messuille osallistuneiden antavan tapahtumasta ahkerasti palautetta. Messujen kävijäkysely on auki 18.8. saakka osoitteessa https://forms.gle/CCRRLb6KLxxbYXLs6 ja myös näytteilleasettajille lähetetään lähipäivinä linkki heille suunnattuun kyselyyn.

– Sekä risut että ruusut ovat tervetulleita. Käy antamassa palautetta, niin me voimme jatkossa palvella sinua entistäkin paremmin. Kiitos kun kävit, nähärähän taas!

Senaste nytt på sociala medier