Pulled majava

Nappaa talteen erämessujen herkullisin resepti!

Riista-ateljeen riistakokit maistattavat Kauhajoen Erämessuilla pulled majava -hodareita. Koska tämä herkku vie kielen mennessään, jaamme reseptin myös kaikille oman elämänsä riistakokeille!

Riista-ateljeen pulled majava

  • 1 kg majavaa
  • 1-2 dl vettä
  • 2-3 valkosipulin kynttä
  • 1 keskikokoinen, tuore punainen chili

Maustetahna majavan pintaan:

  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 rkl fariinisokeria
  • 3 tl savupaprikajauhetta
  • 1 tl chilijauhetta
  • 1 rkl sinappia
  • 1 tl rouhittua mustapippuria

Sekoita kaikki maustetahnan ainekset keskenään ja hiero tahna lihan pintaan. Kypsennä majava uunivuoassa veden, valkosipulin kynsien ja chilin kanssa matalalla lämmöllä niin kypsäksi, että liha hajoaa kahdella haarukalla repimällä.

BBQ-kastike

  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 2 dl ketsuppia
  • 1 dl fariinisokeria
  • 0,5 dl omenaviinietikkaa
  • 0,5 dl ruokaöljyä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl Worchester-kastiketta
  • 1 rkl srirachakastiketta
  • 1 tl rakuunaa
  • 2 dl Kurikan lakkitehtaan panimon KULO Iisakki -olutta


Pilko sipulit. Yhdistä kaikki ainekset paksupohjaiseen kattilaan ja anna kiehua hiljalleen vajaa tunti. Sekoita välillä, jotta kastike ei pääse palamaan pohjaan. Kastikkeen kuuluu olla melko paksua, suurusta tarvittaessa paksummaksi Maizenalla.

Pulled majavan kanssa ruokajuomaksi sopii erityisen hyvin Kurikan Lakkitehtaan panimon KULO Iisakki -olut, joka on hyvällä tavalla kotikaljamainen ja aavistuksen toffeen, rusinan sekä luumun makuinen dubbel-tyyppinen olut. Väriltään se on kuin kuohuva Nenättömänluoman kuparinhehkuinen vesi kermanvalkoisine vaahtopäineen. Iisakki -olut on päähänmenevä hatunnosto sitkeydelle, visionääreille, kovalle työlle, rohkeudelle ja luovalle hulluudelle.

Herkullisia riistahetkiä!

Senaste nytt på sociala medier